Sale!

Збирка решени ФИЗИКА за средно/факултет

149 ден ден

 • повеќе од 400 страни (pdf. формат)
 • 14 тематски единици
 • текстуално поставени задачи
 • решени задачи
 • корисна за 1,2,3,4 година средни училишта и за факултет каде што се изучува овој предмет

Description

Збирка решени задачи по ФИЗИКА представува одлична, наменски креирана литература, збирка и тестовник за учење, тестирање, писмени работи, контролни вежби,  за средно училиште/факултет.

Со оваа книга Вие добивате комплетен прирачник кој содржи целосно решени задачи од 9 теми, со проверен код.

Збирката која има вкупно околу 400 страници и ги содржи темите:

 1. Механика
 2. Молекуларна физика
 3. Оптика
 4. Атомска физика
 5. Нуклеарна физика
 6. Еднонасочна струја
 7. Електромагнетна индукција
 8. Електростатика
 9. Флуиди
 10. Магнетно поле
 11. Наизменична струја
 12. Релативистика
 13. Додаток 1
 14. Додаток 2
1_Mehanika