12 Цитати од неверојатниот Алберт Ајнштајн

Еден од најголемите и најмудрите великани, Алберт Ајнштајн, со своите мудри мисли отсекогаш знаел како да го подобри сечие секојдневие.


Ако и денес вашиот ден тргна наопаку, утешете се со 12 Цитати од неверојатниот Алберт Ајнштајн:

 1. „Немам некои посебни таленти. Јас сум само многу љубопитен.“
 2. „Секој маж кој вози внимателно додека ја бакнува својата девојка, едноставно не обрнува внимание на бакнежот колку што би требало.“
 3. „Настојувајте да не нижете успеси, туку да створите вредности.“
 4. „Имагинацијата е сè! Таа е преглед на сите животни атракции кои следат. Таа е поважна дури и од знаењето.“
 5. „Секоја будала може да знае по нешто. Поентата е да ги разбереш работите!“
 6. „Најубавото искуство кое може да го доживееме е она мистериозното.“
 7. „Во средиштето на тешкотијата, лежат безброј можности.“
 8. „Малкумина се оние кои гледаат со своите очи и чувствуваат со своето срце!“
 9. „Интуитивниот дух е божји дар, а рационалниот дух е верен слуга. Ние создадовме општество кое го слави слугата, а го заборава божјиот дар!“
 10. „Животна трагедија е она што умира во човекот додека е сè уште жив!“
 11. „Научете ги правилата и тогаш ќе играте подобро.“
 12. „Мерата за интелигенција е способноста на човекот да се промени.“

Но, ова се само 12 Цитати од неверојатниот Алберт Ајнштајн. Верувајте, ги има уште многу. Ако сакате да дознаете нешто повеќе за овој познат научник, кликнете тука.

За други вакви интересни статии, посетете го нашиот математички блог.

albert einstein, 12 цитати од алберт ајнштајн, цитати